«На перетині»: 7 інтегрованих онлайн-курсів

Ідеї, що з’являються на перетині різних галузей, культур та дисциплін – популярна тема, особливо в контексті розвитку креативної індустрії. А як вам перспектива розібратися у фізичних явищах на прикладі приготування їжі, чи вивчити іноземну мову за допомогою короткометражних фільмів? Ми підготували добірку інтегрованих онлайн-курсів, що поєднують знання з різних сфер і роблять навчання більш ефективним.



«Як писати про економіку без помилок»



Тривалість: 5 тижнів.

Курс, розроблений EdEra спільно з VoxUkraine та Київською школою економіки, розрахований на журналістів, що пишуть (або хочуть писати) про бізнес та економіку.

Ви навчитеся читати фінансову звітність компаній та банків, зможете знаходити тему для матеріалу серед цифр. Експерти курсу нададуть знання й навички для роботи з даними та пояснять як виявляти маніпуляції політиків і чиновників з економічними показниками.

Крім цього, курс сформує цілісне розуміння того як працює сучасна економіка, розповість, які процеси приховані за цифрами макропоказників України, а отже — підійде і економістам, і всім, хто прагне краще розібратися в основах економіки.





Learning Creative Learning



Тривалість: 6 тижнів.

Learning Creative Learning – курс від Массачусетського технологічного інституту, розроблений у межах MIT MediaLab. Ця лабораторія активно пропагує інтегрований підхід до досліджень і поєднує, здавалося б, непоєднувані сфери. Наприклад, дослідники проекту Open Ocean працюють на перетині науки, технологій, мистецтва, щоб краще зрозуміти океан та можливості, які він дає людству.

Learning Creative Learning базується на чотирьох основних принципах – проект, пристрасть, партнер та гра. Над ним працюють освітяни, дизайнери, технологи з усього світу, що пропонують ідеї й стратегії для креативного навчання. Так, на думку розробників, необхідно більш ефективно взаємодіяти з оточенням, бути допитливим та знаходити нові шляхи засвоєння знань.





Business Communications



Тривалість: 6-7 тижнів.

Онлайн-курс, розроблений фахівцями Університету Британської Колумбії, підходить для всіх, хто хоче досягнути успіху в світі бізнесу. Ви покращите письмові, презентаційні, комунікаційні навички, навчитеся краще розуміти різноманітні аудиторії та зможете наводити більш сильні та логічні аргументи. Крім цього, під час курсу ви дізнаєтеся про низку успішних бізнес-кейсів.



Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science



Тривалість: 6 модулів.

Професійні шеф-кухарі та дослідники Гарвардського університету об’єдналися, щоб дізнатися як щоденна та висока кухня пояснює основні принципи… фізики та інженерії.

Упродовж кожного модулю шеф-кухарі розкривають таємниці відомих страв, і часто роблять це у власних ресторанах. Потім Гарвардська команда на прикладі рецептів пояснює наукові принципи: до прикладу, як молекули впливають на смак їжі. Більше того, ви можете повторювати рецепти у відео та стати дослідником на власній лабораторії — кухні.





Communication Skills for Engineers



Тривалість: 5 тижнів.

Онлайн-курс, розрахований на інженерів. Експерти розкриють ключові теми, які знадобляться для ефективного спілкування: від комунікаційної стратегії та візуалізації даних до коректного формування власної думки.

Отримані знання можна застосовувати під час побудови комунікаційної стратегії, для формування чітких повідомлень, створення візуального супроводу. Також навички, здобуті під час курсу, доможуть більш впевнено та професійно створювати презентації. Курс складається з трьох частин та передбачає розробку власних проектів.



Analytics for the Classroom Teacher



Тривалість: 6 тижнів.

Базовий онлайн-курс з аналітики для шкільних вчителів. Підходить для педагогів, які хочуть вдосконалити навчальний процес за допомогою сучасних технологій і цінних даних. Спершу ви дізнаєтеся як учителі, методисти та управлінці з усього світу збирають та аналізують навчальні дані, щоб приймати ефективні освітні рішення.

Потім курс фокусується безпосередньо на викладачах. Експерти пояснять, як аналітика може зробити заняття продуктивнішими, а засвоєння матеріалу учнями більш ефективним. Що найприємніше — курс підійде всім, навіть людям, які раніше не працювали з даними.



Short Film in Language Teaching



Тривалість: 3 тижні.

Викладачі Британського інституту кінематографії впевнені, що перегляд короткометражних фільмів може зробити вивчення інозеної мови більш ефективним. Як? Завдяки підвищенню культурної обізнаності, адже коли ми опановуємо нову мову, то водночас дізнаємося більше й про культуру людей, які нею розмовляють.

Серед тем, які охоплює курс — не лише ключові принципи викладання за допомогою короткометражних фільмів. Зокрема, ви дізнаєтеся як під час перегляду фільму досліджувати мову тіла, вираз обличчя акторів, щоб потім використовувати ці знання під час заняття.

Навчайтеся із задоволенням!