#Освіта #Тренди #Огляди

Чому не варто боятися англомовних онлайн-курсів

Існує безліч англомовних навчальних сервісів – їх набагато більше, ніж російсько- чи українськомовних. Більш того, зазвичай якість таких курсів набагато вища. Причина не тільки в тому, що на edX чи Coursera можна знайти лекції від викладачів MIT чи Harvard – університетів, які входять до першої десятки рейтингу.

Над англомовними сервісами працює весь світ, а ринок та інвестиції в освітньому сегменті не можна порівнювати з локальними. Через серйозну конкуренцію розробники онлайн-курсів воюють із посередністю, проводять дослідження, підбирають найкращі формати для подання матеріалів.

Цілком логічно, що і зараз, і в недалекому майбутньому, якісних англомовних сервісів та матеріалів буде набагато більше, ніж українсько – та російськомовних.

Часто люди, які не надто добре знають англійську, бояться починати проходити іноземні онлайн-курси. Причин для такого рішення може бути декілька, наприклад:

  • Навчання – нелегка справа, тим більше іноземною мовою.
  • Спочатку потрібно вивчити мову, а потім займатися курсами.
  • Англійська термінологія – це щось жахливе.

Керівник проекту EdEra Ілля Філіпов пояснив, чому не варто боятися англомовних онлайн-курсів і яким чином західні курси мовою оригіналу можуть суттєво змінити ваше ставленя до навчання. Читайте детальніше у статті для видання Studway:

Посилання на статтю «Чому не варто боятися англомовних онлайн-курсів

Author image

Ілля Філіпов

Co-founder and CEO at EdEra, Expert/Consultant on the development and production of distance-learning courses в OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe.
  • Kyiv
comments powered by HyperComments